Dansk produceret oksekød -hvem er vi der producerer oksekødet?

To landmænd og en amatør:

Tommy Nisgaard – Angus kvæg.

Tommy ved Angus kvæg i deres vinter opstaldning

Oksekød fra dansk produceret Angus kvæg. 

Angus kvæget går på græs 7 måneder. Af hensyn til dyrvelfærd, tages kalvene første fra koen efter et halvt år.

Angus betragtes af mange som det fineste kødkvæg.

Fedtprocent ca. 12-14 %.

Kødet er kroghængt i 14 dage inden kødet hakkes, dette gør kødet endnu mere mørt.

Tommy Nisgård bruger Agnus kvæget til naturpleje af engarealer der ikke sprøjtes. Angus kødkvæg er en race der kan leve af det, der naturligt vokser i et engområde. Kvæget er derfor ikke industri opdrættet, de indgår bare naturligt i naturen.

Som Tommy siger, “hvis vi skal spise mindre kød, så lad os da spise noget godt!”.

Her kan du købe kød fra Angus kvæg

Jesper Frost – økologisk limousine kvæg.

Jesper ved sine økologiske opdrættede Limousiner i vinteropstaldning

Økologisk oksekød fra dansk produceret Limousine kvæg!

Vi driver en økologisk Limousine kødkvægs besætning med ca. 25 moderdyr. Dyrvelfærd og et godt og roligt forhold til vores dyr er i højsæde for os.

Vores kalve går ved koen i mindst 8 måneder. Dyrene går i vinterperioden inde i en velstrøet løsdriftstald med god plads. De fodres med helsæd af egen avl og kalvene får desuden valset byg/ærter som tilskuds foder.  I sommerperioden går de på dejlige grønne græsmarker med fri adgang til at gå ind i stalden, hvis de har løst til det. 

Limousine Kødkvæg lever op til navnet.  Høj kvalitet, super mørt og med en lav fedtprocent. Det har desuden en ca. 20 pct. kortere tilberedningstid på grund af den fine kødstruktur.

Vores hakkekød er velsmagende med en fedtprocent på ca. 8.    

Besøg på vores gård for at se dyrene, er altid velkommen efter aftale. 

Venlig hilsen Helle og Jesper Frost.

Her kan du købe økologisk hakkekød fra Jesper

John Willemos Ladefoged (amatøren), har skotsk højlandskvæg gående på en lystejendom i Vestjylland

Mig med kvæget der går frit året rundt.
Co2 neutral oksekød fra dansk produceret Skotskhøjlands kvæg!

Det skotske højlands kvæg går frit på græs året rundt. Køerne passer græs og engarealer, de går sammen med en tyr, trives og får kalve. Kalvene går ved koen indtil de er fuldvoksne. Kvæget går på arealer der ikke sprøjtes. Denne form for drift giver stor biodiversitet og kan ikke undværes.

Skotsk højlandskvæg kødkvalitet er helt i top, da kvæget er langsomt voksende og deres kost er meget alsidigt – de er fantastiske til naturpleje af samme grund. Skotsk Højlands Kvæg er længere tid om at vokse sig kødfulde end andre kødkvægracer.

Den langsomme naturlige vækst gør kødet magert med et lavt fedtprocent. Et lavt kolesterolindhold på ca. 40,0 mg, mod ca. 66 mg for gennemsnittet af andre kvægracer (pr. 100 gr). Kødet har en smag af okse og vildt, som skyldes at dyrene kun lever af vildt levende græsser og urter.

Fedtprocent ca. 4 %.

Slagtning, hakning og pakning foretages af den lokale slagter Sørensen i Videbæk. At det ikke er industri slagtning, tilfører faglighed til slagtning, derudover er der minimal transport forbundet med processen – alt i alt kvalitet og bæredygtigt.

Her kan du købe kød fra Skotskhøjlands kvæg

%d bloggers like this: