Hakkekød Skotskhøjskvæg

Skotskhøjlandskvæg Co2 neutral oksekød!

Det skotske højlands kvæget går frit på græs året rundt. Køerne passer græs og engarealer, de går sammen med en tyr, trives og får kalve. Kalvene går ved koen indtil de er fuldvoksne. Kvægene går på arealer der ikke sprøjtes. Denne form for drift giver stor biodiversitet og kan ikke undværes.

Skotsk højlandskvæg kødkvalitet er helt i top, da kvægene er langsomt voksende og deres kost er meget alsidigt – de er fantastiske til naturpleje af samme grund. Skotsk Højlands Kvæg er længere tid om at vokse sig kødfulde end andre kødkvægracer.

Den langsomme naturlige vækst gør kødet magert med et lavt fedtprocent. Et lavt kolesterolindhold på ca. 40,0 mg, mod ca. 66 mg for gennemsnittet af andre kvægracer (pr. 100 gr). Kødet har en smag af okse og vildt, som skyldes at dyrene kun lever af vildt levende græsser og urter.

Slagtning, hakning og pakning foretages af den lokale slagter Sørensen i Videbæk. At det ikke er industri slagtning, tilfører faglighed til slagtning, derudover er der minimal transport forbundet med processen – alt i alt kvalitet og bæredygtigt.

Co2 neutral hvordan det?